Офтики Нашето бате Виктор Настески: “Скратен ми е договорот поради пасошот, понижен сум...

Нашето бате Виктор Настески: “Скратен ми е договорот поради пасошот, понижен сум како никогаш досега!”

1690

Епа другари и другарки толку беше‼️👨‍🍳
Договорот скратен поради невалиден пасош и поради фактот дека патниот лист е само за во еден правец до родната земја.
И така мене не ми е дозволено да го продолжам патувањето и да го завршам својот договор‼️

-Бродов со 1800 гости и 820 вработени останува без “Executive Chef”‼️
-Мојата компанија во неверување како е ова можно, се чудат и се крстат‼️
-Замена “Executive Chef” преку ноќ на овој крај од светот неможе да се најде‼️
-Мојот тим од 170 вработени остануваат без својот лидер‼️
-Мојот работодавец со огромни финансиски загуби‼️
-Јас исто така со финасиски загуби, живци искинати и ноќи непреспиени‼️
-Тонам во очите на мојата компанија и понижен како никогаш од сега‼️

-И се тоа поради непособноста на оваа власт да изнајде решение и да го продолжи рокот за пасошите,па да можеме да си ги завршиме договорите и како нормални луѓе да се вратиме дома‼️
-Да не се повторувам за тешкотијата која се наоѓаат морепловците за да го извадат овој патен лист‼️
-Ама не тие решија скроз да не понижат и уништат‼️
-Свесни ли сте бе какви штети предизвикувате на своите граѓани и на круз компаниите, и општо на сите работодавци на море и на копно⁉️
-Што е најтрагично вас не ви чуе бе какви штети направивте‼️
-Вие сте бе енда багра неспособна што никогаш му се нема десено на човештвото‼️
-Ја не познавам дека некоја друга земја го има направено ова на својот народ‼️

И сега дома во нови нервози и дали ќе успеам да го извадам пасошот на време за да се вратам на следниот договор😥
Ниту власта а ниту па опзицијата не помогна во врска со сета оваа каша попара и едноставно не се ни потрудија да направат нешто‼️

Единствена позитивна работа од ова е што набрзо ќе бидам со своето семејство❤️

А вие кога тогаш, ќе платите за сите овие неправди и маки‼️

РЕКЛАМА