Офтики Охрид домаќин на зимски олимписки игри?

Охрид домаќин на зимски олимписки игри?

1538

Пред точно 40 години во 1984 започнале зимските олимписки игри во Сараево.

Точно 80 години подоцна Охрид сакат да ги организират овие игри повторно на Балканот ❤️

Проектот на кратко:
➡️ Нови ски стази на Галичица
➡️ Жицари од Пештани и Велгошти кон Галичица.
➡️ Боб трака по удолницана Олшани
➡️ Нова спортска сала во длабоконо.
➡️ Скијачки скокови кј Градиште
➡️ Олимписко село на местото од сегашното Ресен.

➡️ Биатлон со пукање во Лешани.
➡️ Карлинг по АСНОМ
➡️ Фрлање и фаќање топки во Варош

Се надеваме дека ќе успејме ?

РЕКЛАМА