Офтики Слика | Пуштен во употреба новиот тунел под Галичица

Слика | Пуштен во употреба новиот тунел под Галичица

17357

Денес свечено е отворен новиот тунел под Галичица за Ресен (и назад) во должина од 12,8км.

Со овај проект вреден 100 милион евра патот за Ресен е покус за 20 километри или 40 минути сметано во време.

Патарина ќе имат само за Битолчани шо одет на аеродромот Охрид ама ќе бидат за симболична цена од 10 денари.

Слика од првата кола шо влезе во тунелот сабајле: 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

РЕКЛАМА