Офтики Младата Стефанија е нова поетска ѕвезда!

Младата Стефанија е нова поетска ѕвезда!

1492

Во поетскиот кружок се вчитува ново име. Младата поетеса Стефанија Бакулеска има 12 години и е седмо одделение во ООУ Св. Наум Охридски во Пештани.

На 25.12.23 Стефанија ја промовираше нејзината прва стихозбирка МОЈОТ СВЕТ во просториите на ООУ Св.Наум Охридски во Пештани.

Во стихозбирката има 22 творби и тука не застанува желбата на Стефанија за творење и создавање нови стихови.

Стефанија се има закитено и со повеќе награди на домашни и меѓународни конкурси.

Со ваква младин државата имат иднина ❤️

РЕКЛАМА