Офтики Во недела, 26.05.2024 во Охрид ќе гостува најголемиот детски, театарски – музички...

Во недела, 26.05.2024 во Охрид ќе гостува најголемиот детски, театарски – музички спектакл “Црвенкапа”!

1175

Со доаѓањето на месец мај започна и онаа пролетна магија на која најмногу се радуваат најмладите, искрени детски срца. По тој повод, специјално само за најмладата публика во Охрид, на 26.05.2024 (недела) со почеток во 11:30 часот во големата сала во НУЦК Григор Прличев – Охрид ќе биде одиграна волшебната претстава за деца „Црвенкапа”, која со сигурност ќе создаде волшебни, детски спомени во секое детско срце, а воедно ќе ги потсети родителите на дечињата на времето кога и тие беа деца, и уживаа во театарската магија.

Во претставата учествуваат Црвенкапа, волкот, бабата од Црвенкапа и смешниот ловџија. Ова е претстава, која според публиката е вистински детски, музички-театарски спектакл за младите. Станува збор за претстава која ги полни салите низ цела Македонија, и истата оваа театарска претстава е надополнета и со неколку новокомпонирани детски музички песни кои се специјално создадени за оваа претстава, и истите пред публиката заедно со дечињата ќе ги отпеат нивните омилени театарски ликови од оваа волшебна сказна. На крајот од претставата дечињата ќе се сликаат со Црвенкапа и волкот. Сите кои сакаат да ја проследат театарската претстава може да си резервираат билет 24/7на телефонскиот број на театарската продукција 24/7 на 078/ 66-77-97. Резервирајте веднаш, додека сеуште има билети!!! Резервирајте веднаш додека сеуште има билети!

Ние од Охриѓани ќе доделиме 10 влезници гратис, во коментар на објавата на Фејсбук тагнете пријател шо сакат да ојт на претставата ❤️

РЕКЛАМА