Офтики Долго чекавме во Охрид, ама утре започвит изградбата!

Долго чекавме во Охрид, ама утре започвит изградбата!

7010

Се информират јавноста дека од утре ќе започнет работните активности за изградба на формула 1 стазата во Охридското езеро.

✅ Стазата ќе бидит долга 5890 метри
✅ Бина ќе имат на страната од Рача како и покрај кејон.
✅ Ќе имат место за паркирање на кајчиња
✅ Хемилтон или Верстапен ак излетат од кривина, нуркачи ќе ги ваѓет од длабоконо.
✅ Се очеквит стазата да бидит готова до 2087 година, заедно со автопатон за Кичево.
✅ Изградбата ќе чинит 3 милијари евра.

РЕКЛАМА