Офтики Дупката пред Пештaни кријат свој свет!

Дупката пред Пештaни кријат свој свет!

2755

Пред две недели двајца спелеолози влегле во дупката на патот за Пешчани. Според нив ти се чинит дека дупката немат крај!

Спелеолог: “Влеговме пред 2 недели и првите 2 дена само слегвевме надолу со јаже. После се спуштивме со падобран па после уште 3 дена (спиевме обесени во падобраните) го најдовме крајот. Излеговме во друг свет, паралелен универзум на овај кј шо живиме сега! Излеговме од дупка, ама не на ова кај шо влеговме, зш во другиот свет имат автопат од Охрид за Поградец низ тунел под езерото. Пештани е елитна населба на Охрид, само како шо видовме уште имет замрзнати риби. Бевме само 3 дена таму, ама во тие 3 дена се зачудивме.
Елшани беше скијачки центар, Охрид метропола и главен град на Македонија, Струга најголем паркинг во светот. Ојдовме до Кичево за 20минути по автопат со 4 ленти, Битола немаше ни таму аеродром и Ресен имаше дури 2930 жители!„

Продолжвит другиот спелеолог: “Дури бевме таму видовме и по некое Скопјанишче, ама други од овие нашиве! Културни, трошет пари низ Охридската чаршија, се паркирет културно и најбитно: идеа со празни коли, купвеа све во Охрид! Сакавме да гледаме Турски серии на телевизор, ама ги немаше таму. Гледавме убави квалитетни емисии, вестите беа кратки, само по 5 минути зш во Македонија било све мед и млеко. Немало корупција, здравството било како во Исланд и просечната плата била повисока од Сингапур. Многу ме бендиса таму, па сега ја однесов жената со децата таму!„

Нудиме спуштање во дупката и почвење нов живот во паралелниот универзум по цена од само 5.000 евра! (кој таму ќе ги спечалиш за само една недела)

Наскоро и ние од Охриѓани ќе влезиме во дупката, па ако не немат подолго време да знајте дека не се вративме.

РЕКЛАМА