Офтики Кј Св. Наум имат господова сила

Кј Св. Наум имат господова сила

2712

Сликава е божјо чудо. Напраена е од мене во далечната 2007 год. кај изворите на св. Наум и секогаш сум ја чувал во мојата лична колекција. Многу малце луѓе ја имет видено само мои блиски пријатели зато мислам дека после толку години е време да ја споделам со Охриѓани!

Сликата е случајно напраена додека го местев дигиталниот (тогаш немаше смартфони како сега) и претпоставувам дека е Св.Наум како светец појавен во долнит ќош неможам да кажам со сигурност. (Оцените самите, но фотошоп не е!)

Дали верувате во божја сила оставам на вас, но јас веќе 17 години најдвам спас и сила во оваа слика.

(Оригиналниот текст е од 2013 година, објавено и тогаш на нашиот портал Охриѓани)
Сликата е на Димитар

РЕКЛАМА